Tel: 06 52 153 553
Email: info@kinderfysiotherapie-haarlem.nl

Even voorstellen

DanielleIk ben Daniëlle Jonker. Geboren in 1985 te Heemstede en opgegroeid in Haarlem.

Als kind wist ik al dat ik later met kinderen en hun ouders wilde gaan werken. Opgegroeid bij twee gymleraren leerde ik al snel hoe belangrijk bewegen in het dagelijks leven is en heb ik spelenderwijs al vroeg geleerd kinderen aan te voelen en hen met plezier nieuwe vaardigheden te leren.

In het werkveld komt dit vandaag de dag nog altijd van pas. Ik geniet iedere keer weer als ik het zelfvertrouwen bij kinderen zie groeien, wanneer zij op een speelse en uitdagende wijze hun mogelijkheden leren ontdekken.

Ik zie het als een uitdaging om samen met de ouders naar het kind te kijken en de juiste ingang te vinden om hen te stimuleren in hun ontwikkeling. De samenwerking met ouders vind ik erg belangrijk tijdens mijn werkzaamheden als ToP/kinderfysiotherapeut.

Scholing:
Om dit prachtige vak uit te mogen voeren heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Zo ben ik in 2008 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam en ben ik na een jaar werkervaring opgedaan te hebben (met kinderen en volwassenen) direct begonnen aan de opleiding kinderfysiotherapie. In 2012 heb ik deze Master aan de Hogeschool van Utrecht succesvol afgerond.

Ik hecht veel waarde aan kwalitatief goede (kinder)fysiotherapeutische hulpverlening. Om voortdurend op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen lees ik geregeld vakliteratuur en volg ik nascholingscursussen, studie- en congresdagen.

Tot slot vind ik het belangrijk om het kind en zijn omgeving als totaalbeeld te zien en heb ik in het werkveld anders leren kijken naar kinderen en baby’s. Als aanvulling hierop heb ik me verder gespecialiseerd binnen de sensorische informatieverwerking, waarvoor ik in 2014 de SI-opleiding bij “Anders Kijken naar Kinderen” te Leiden heb afgerond.
Daarnaast heb ik wegens mijn interesse voor de baby’s en de begeleiding van hun ouders, anders leren kijken naar baby’s middels de ToP-opleiding, die ik in 2015 bij het Expertisecentrum Ontwikkelingsondersteuning Prematuren te Amsterdam heb afgerond.

Beide studies ervaar ik echt als een verrijking voor de kwaliteit van werken als kinderfysiotherapeut.

Werkervaring:
Na mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik al snel de overstap gemaakt om alleen met kinderen en hun ouders werkzaam te zijn. Zo heb ik de afgelopen jaren in de particuliere praktijk op verschillende instellingen en scholen gewerkt.
In de particuliere praktijk zag en zie ik veel kinderen met een motorische achterstand en/of orthopedische klachten, baby’s en prematuur en dysmatuur geboren kinderen die in aanmerking komen voor ToP-therapie.
Op scholen (speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs (Cluster 3 en cluster 4)) zag en zie ik veel kinderen met syndromen, autisme, epilepsie, gedragsproblemen, neurologische problemen en mentale ontwikkelingsachterstanden.
Tijdens mijn werkzaamheden in het ziekenhuis zie ik veel prematuur en dysmatuur geboren kinderen, orthopedische klachten, ademhalingsproblematiek, astma, verminderd inspanningsvermogen en neurologische klachten.